Ria Boomsma – vraagbaak voor parkeerbezoekers én collega’s

Ria Boomsma – vraagbaak voor parkeerbezoekers én collega’s

‘Ik sluit een dag tevreden af als ik iedereen heb kunnen helpen.’

Onze mensen op straat en in de parkeergarages maken het verschil en wij ondersteunen ze daarbij. Zo bouwt InPublic van binnenuit aan een sterk team met gemotiveerde mensen. En als er iemand gemotiveerd is, dan is het Ria Boomsma wel. Vanuit het parkeerservicebureau van de gemeente Heerenveen helpt ze met veel plezier bezoekers én collega’s verder.

Wat doe je in je dagelijks werk?

“Mijn werk is heel divers en daarom erg leuk. Sinds 2006 werk ik bij het parkeerservicebureau van de gemeente Heerenveen. Ik ben daar nu zo’n 8 jaar leidinggevende. Dat betekent dat ik de controleurs aanstuur en dat ik het rooster maak. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor de gemeente over alles wat met parkeren te maken heeft. En ik maak vergunningen en ontheffingen, behandel betalingen, verwerk CJIB* bonnen en sta bezoekers te woord als zij vragen hebben.”

Ga jij elke dag met plezier aan de slag?

“Absoluut! Elke dag is weer anders. Dat komt door het contact met collega’s en de mensen die langskomen aan de balie of die ik aan de telefoon spreek. Ik sluit een dag dan ook tevreden af als ik iedereen heb kunnen helpen. Bijvoorbeeld als mensen vastlopen bij de digitale aanvraag van een vergunning; dat ik het voor ze regel en zij blij weggaan. Dat blijft mooi aan dit werk.”

Hoe is de sfeer in jouw team?

“Onder de collega’s is een heel fijne sfeer. Ik ben het langst in dienst is en ben daarom ook een soort mentor. De controleurs komen regelmatig bij me om te vertellen wat ze hebben meegemaakt op straat. Dat kan soms heftig zijn, denk aan pogingen tot opzettelijke aanrijdingen. Met een praatje en een kopje koffie kunnen mijn collega’s hun vragen en soms frustraties kwijt. We hebben ook veel lol samen, maken grappen en houden het gezellig.

Verder vind ik het heel fijn om in Heerenveen te werken. Het is hier rustig en gemoedelijk, en de mensen groeten elkaar. Ik heb regelmatig een gezellig praatje met bezoekers die aan de balie komen. Je bouwt een band op. Dus ja, het bevalt goed in Heerenveen en bij InPublic. Daarom werk ik ondanks dat ik met pensioen kan nog lekker een poosje door.”

* Boetes en administratiekosten (Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften)