Gemeente Heerenveen blij met korte lijnen parkeerexperts InPublic

Gemeente Heerenveen maakt al sinds 2015 gebruik van de allesomvattende dienstverlening van InPublic. “Deze handhavingsclub weet van de hoed en de rand.”

Van garagebeheer, parkeerhandhaving tot vergunningen; InPublic ontzorgt Heerenveen volledig. En daar is de gemeente blij mee, stelt Peter Gerrits, specialist verkeer en parkeren bij de gemeente. Hij heeft bijna dagelijks contact met de medewerkers van InPublic. “Het zijn korte lijntjes, dat is erg fijn. Ik ken sommigen al jaren en noem ze ‘collega’s’, ondanks dat ze dat officieel niet zijn. Het voelt wel zo!”

Gerrits kan zich goed vinden in de werkwijze van InPublic. “Soms vraag ik om wat coulance, bijvoorbeeld bij een grote begrafenis, dat er niet te streng wordt bekeurd. Daar is dan begrip voor.” Deze prettige verstandhouding is er met de mensen die op straat en in de parkeergarage werken én met het hoofdkantoor in Rotterdam. “Bij Martin en Friso kan ik met elke vraag terecht. Ze zijn gepokt en gemazeld, nemen altijd de telefoon op – zelfs vanuit het vakantieadres – en geven advies op maat.”

Liever betaald parkeren dan blauwe zones

De parkeerexperts adviseerden bijvoorbeeld om geen blauwe zones in de gemeente in te voeren, maar betaald- en vergunningparkeren. Een eye-opener voor Gerrits. “Dat levert namelijk geld op voor de gemeente en niet voor het Rijk.”

Parkeert men in een blauwe zone en is de parkeertijd overschreden? Dan wordt er een zogenoemde Mulderbon* opgelegd. Die boete valt onder weg- en verkeersboetes. De verrekening daarvan gaat naar het Rijk. Maar heeft iemand geen kaartje gekocht voor betaald parkeren, dan krijgt men een naheffingsaanslag parkeerbelasting. Die verrekening komt bij de gemeente terecht, omdat de gemeente investeert in de parkeerautomaten, controleurs en andere parkeerfaciliteiten. Volgens Gerrits een financieel slimme oplossing met hetzelfde effect.

Kennis en know-how

“We zijn bezig met de invoering van camerahandhaving in de kern van het winkelgebied”, vertelt Gerrits. “Ook komt er een nieuwe parkeergarage. We willen een handhavingsclub die Heerenveen op z’n duimpje kent. Daarom hebben we gekozen voor de kennis en know-how van InPublic.”

Heeft uw gemeente hulp nodig bij garagebeheer, parkeerhandhaving of vergunningen?

Lees op deze pagina wat wij voor uw gemeente kunnen betekenen of neem direct contact op.