Scanauto kopen? Dat kan slimmer!

Parkeercontrolevoertuigen met scantechnologie; we zien ze steeds vaker in het straatbeeld. Deze scanauto’s bieden veel voordelen ten opzichte van traditionele straatcontrole. Automatische controle is efficiënter, effectiever, goedkoper én brengt waardevolle inzichten met zich mee voor gemeentelijk parkeerbeleid.

Moeten alle gemeentes dan maar zo’n scanauto aanschaffen? Wij geven u 4 redenen om daar nog een nachtje over te slapen. Want in plaats van investeren in een voertuig kunnen gemeentes ook kiezen voor het inkopen van scancontrole in de vorm van een dienst. Zo krijgen ze een complete oplossing voor efficiënte parkeerhandhaving.

Kosten delen

Investeren in een parkeercontrolevoertuig met scantechnologie kan kostbaar zijn. Niet alleen door de aanschaf van het voertuig zelf, maar ook vanwege de kosten voor onderhoud, reparaties en getraind personeel. Door te kiezen voor een scancontroledienst profiteren gemeenten van schaalvoordelen. Want ze kunnen de tijd en dus kosten delen met andere gemeenten.

Expertise in huis halen

Het gebruik van een scanauto vraagt om de inzet van extra personeel, zoals chauffeurs en een projectleider. Maar ook om gespecialiseerd personeel dat data uit de scanauto inzet om gerichtere controles uit te voeren, en waar nodig zelfs inzichten voor beleidsoptimalisatie opdoet. Die kennis en capaciteit zijn niet standaard aanwezig bij elke gemeente. Een scancontroledienst biedt gemeenten toegang tot deze broodnodige expertise.

Flexibiliteit benutten

Door een parkeercontroledienst te gebruiken, hebben gemeenten de flexibiliteit om het aantal voertuigen dat ze gebruiken aan te passen aan de vraag. In drukke tijden kunnen er voertuigen worden toegevoegd, terwijl in rustigere tijden minder voertuigen kunnen worden ingezet. Deze flexibiliteit heb je niet als je je eigen parkeervoertuigen bezit.

Bezwaarafhandeling uit handen

Een scanauto controleert ongeveer twintig keer zoveel auto’s als een lopende handhaver. Dat leidt automatisch tot een veelvoud aan bezwaren. Gemeenten zijn hier vaak niet op ingericht en lopen het risico de wettelijke afhandelingstermijn te overschrijden. Wie de controle als dienstverlening afneemt, kan vaak ook de bezwaarafhandeling  inhuren in het dienstenpakket, zoals bij InPublic.

Kortom: voertuigen met scantechnologie zijn een kans voor effectievere parkeercontrole. Maar een volledig dienstenpakket afnemen bij een parkeercontroledienst kan die effectiviteit én de effiëntie nog meer vergroten.

ScanControl Services

ScanControl Services biedt gemeentes een complete oplossing voor efficiënte parkeerhandhaving. Flexibele inzet, afhandeling van bezwaarschriften en advies over parkeerbeleid. En dat alles voor lagere kosten en hogere betalingsbereidheid.

Lees hier meer over ScanControl Services